Winnaar VPT Award

,

Met het project Samen tegen agressie werd de VPT-award gewonnen. Kenmerkend voor deze aanpak was de praktische aanpak van omgaan met agressie en de geintegreerde aanpak, dus combineer nu eens preventie van agressie, trainingen en nazorg. De arbeidsinspectie preest het project vanwege het doelgerichten en praktische gehalte. Samen ten agressie betekent empowering van de medewerker. Je hebt als mens invloed op de ander. Gebruik die invloed nu eens. En gebruik die dan gezamenlijk.
Dus iedereen doet mee, en spreek deze partijen aan op hun belang. Dus Raad van bestuur, OR, het management, de medewerkers en, ook de clienten/patienten doen mee.

Innovatief was dat in 2009 het begrip agressiecoach geintrodudeerd en geimplementeerd werd.

Het project kende een intensieve communicatiecampagne, omgaan met agressie trainingen voor medewerkers en clienten en een professionalisering van het nazorgtraject.
Enkele resultaten:
> Bewustwording van wat agressie is
> Minder agressie-incidenten
> De meldingsbereidheid neemt toe

Author : Transparant Training & Projecten

Related Projects

De Agressiekoffer

U werkt in de jeugdzorg en vraagt zich af; hoe maak ik het thema omgaan met agressie bespreekbaar en hanteerbaar voor onze pubers? De...

Interview Veilig Publieke Taak Congres

Aan het begin van het Veilig Publieke Taak Congres werden de winnaars van de Veilig Publieke Taak Award geïnterviewd.

Train de Trainer traject voor de IND

Vraagstelling IND: Help ons projectteam om ons project Veilig werken op de kaart te zetten in de organisatie. We willen de hele organisatie bij...